Бізнес-план (ТЕО). Свиноферма. Комплекс вирощування свиней. Датська технологія. Цех забою, пр-під комбікорми
- Послуга
від 5 000 ₴

"Бізнес – план (ТЕО). Створення комплексу (свиноферми) по вирощуванню свиней. Датська технологія виробництва свинини. Промислове виробництво і первинна переробка. Замкнутий цикл, дорощування. Інтенсивна технологія. Реконструкція старих свинарників, будівництво нових. Власний цех бою. Комбікормове виробництво" є універсальним шаблоном, доступним в 6 базових варіантах з легкою адаптацією під персональні умови.
Колись виконаний за індивідуальним замовленням, цей бізнес - план стандартизований під реалії українського аграрного ринку, з нього видалені персональні дані замовника, і зараз він доступний для широкого кола бізнесменів.
Свинарство в Україні має ряд специфічних особливостей, які значною мірою визначають його економічну ефективність:
• продукція галузі свинарства виробляється і реалізується рівномірно протягом року, тобто не схильна фактору сезонності;
• попит на продукцію свинарства є високим і стабільним;
• свинина може бути реалізована як безпосередньо кінцевому споживачеві через канали збуту, так і придбана м'ясопереробниками (є одночасно і продуктом і сировиною);
• свинарство, порівняно з іншими галузями тваринництва, імає велику гнучкість у зміні масштабів виробництва, т. к. менш залежно від кількості та якості земельних угідь;
• для свиней характерні багатоплідність, короткий період супоросності, скоростиглість, високий вихід продуктів забою, одна з кращих у тваринництві (поступається лише курчатам - бройлерам) конверсія корму - відношення згодованих кормів до приросту м'яса.
Біологічні можливості тварин та організаційно-економічні особливості галузі свинарства дають можливість організації високоефективного і привабливого з економічної точки зору виробництва.
На розгляд інвесторам по даному напрямку пропонуються 6 варіантів шаблонів бізнес-планів:
ВАРІАНТ №1. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 4 000 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
• Свині до 120 кг, реалізація в живій вазі;
Параметри проекту :
• плановане поголів'я свиней на відгодівлі – 4 000 голів (2 свинарника), 300 свиноматок;
• використовувана технологія утримання і відгодівлі – данська;
• корми – переважно куповані з перспективою організації власного кормовиробництва;
• плановий обсяг реалізації м'яса – 880 т в рік;
• перший свинарник для утримання 2 тис. голів свиней - реконструкція існуючого та нарощування його потужностей;
• другий свинарник для утримання 2 тис. голів свиней - будівництво нового
ВАРІАНТ №2. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 4 500 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
• Свині до 110 кг, реалізація в живій вазі;
Параметри проекту :
• плановане поголів'я свиней на відгодівлі – 4 500 голів, 350 свиноматок;
• забій - 570 свиней щомісячно;
• використовувана технологія утримання і відгодівлі – данська;
• корми – покупні;
• зміст буде проводитися в 2-х наявних, реконструйованих свинарниках і одному новому, побудованому модулі з пологовим приміщенням;
• плановий обсяг виробництва м'яса при виході на проектні потужності – 752,4 т живої ваги або 6 840 голів в рік;
• досягнення забійної ваги 110 кг через 190 днів.
ВАРІАНТ №3. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 4 700 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
• Свині до 110 кг, реалізація в живій вазі;
Параметри проекту :
• плановане поголів'я свиней на відгодівлі – 4 700 голів, 350 свиноматок;
• використовувана технологія утримання і відгодівлі – данська;
• корми – покупні;
• будівництво 3-х нових свинарників;
• плановий обсяг виробництва м'яса при виході на проектні потужності – 752 т в рік;
• досягнення забійної ваги 110 кг через 200 днів.
ВАРІАНТ №4. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 6 100 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
• М'ясо свиняче для переробки ковбасним цехом;
Параметри проекту :
• плановане поголів'я свиней на відгодівлі – 6 100 голів, 500 свиноматок;
• забійний вага свиней - 115 кг, вік - 6,5 міс.;
• використовувана технологія утримання і відгодівлі – данська;
• корми власного виробництва. В проекті розглянуто придбання хлебоперерабатывающего підприємства (ХПП), розташованого поблизу свинарського господарства, у складі якого будуть:
o склади;
o сушарки зернових;
o обладнання для зберігання зерна.
o залізнична гілка;
o комбікормовий цех;
o забійно-обробний цех;
o м'ясопереробний (ковбасно-консервний) цех;
• плановий обсяг виробництва м'яса – 1304 т живої ваги, 1013 т туш в рік;
• планована до випуску кінцева продукція буде реалізовуватися на подальшу переробку.
ВАРІАНТ №5. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 14 400 ГОЛІВ.
Продукти, створювані проектом :
• Свині до 120 кг, реалізація в живій вазі;
• Свиноматки, виведені з обороту;
• Туші і напівтуші свинячі;
• Субпродукти 1 категорії;
• Субпродукти 2 категорії;
Параметри проекту :
• племінне поголів'я 1 500 свиноматок;
• ділянка відгодівлі з 35 до 120 кг на 14 400 місць;
• цех запліднення на 520 місць;
• ділянку відстою для вагітних свиноматок на 720 голів;
• маточник на 408 місць ( 6 кімнат, 68 місць у кожній);
• ділянка осіменіння на 10 місць з міні лабораторією для виробництва сперми;
• цех дорощування поросят з 7 до 35 кг на 5 600 місць;
• цех виробництва комбікормів;
• будівництво 2 артезіанських свердловин;
• гараж для c/г техніки;
• модульна бійня :
o підготовчий зал;
o зал оброблення на напівтуші;
o зал оброблення напівтуш на вагові м'ясо;
o морозильно - холодильна камера на 1 500 туш;
o морозильна камера схову для печінки і серця.
ВАРІАНТ №6. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 16 800 ГОЛІВ.
Продукти, створювані проектом :
• Полутуши свинячі;
• Субпродукти 1 категорії;
• Субпродукти 2 категорії;
Параметри проекту :
• плановане поголів'я свиней на відгодівлі – 16 800 голів, свиноматок - 2 500 голів;
• використовувана технологія утримання і відгодівлі – данська;
• корми власного виробництва. Реалізація проекту передбачає будівництво підприємством комбікормового заводу продуктивністю кормів 5 т/год і власного зерносховища об'ємом 25 000 т (10 силосів);
• плановий обсяг реалізації м'яса – 60 000 т на рік;
Всі запропоновані варіанти проектів створені за стандартом UNIDO і відповідають сучасним вимогам ЄБРР для отримання кредитів в рамках підтримки середнього та великого бізнесу. У проектах надана екологічна оцінка виробництва.
У додатках до проектів представлені рецепти кормів для прогресивного відгодівлі тварин, опис технології утримання та специфікація необхідного для виробництва обладнання.
Проекти розраховані як на створення всієї інфраструктури ферми з "нуля", так і на реконструкцію наявних потужностей.
У результаті всіх проведених розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проектів для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів кредитору згідно з обумовленими умовами.
Стандарт робіт – UNIDO, адаптація під ЄБРР.
Обсяги робіт - до 135 сторінок Times New Roman 11.
Бізнес - плани містять до 50 зображень (графіки, схеми, діаграми, фотографії).
Дані в бізнес – планах відбиті в 30-45 таблицях.
У Додатках до бізнес - планам представлені стандарти виробленої продукції, рецептура комров і схеми годівлі.
Розділи бізнес - плану :
МЕМОРАНДУМ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ
I. РЕЗЮМЕ
2. ОПИС ПІДПРИЄМСТВА І ГАЛУЗІ
3. ОПИС ПРОДУКЦІЇ (ПОСЛУГ)
4. АНАЛІЗ РИНКУ ТА СТРАТЕГІЯ МАРКЕТИНГУ
5. ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН
6. ПЛАН ЗБУТУ
7. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН
8. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН
9. АНАЛІЗ ЧУТЛИВОСТІ І БЕЗЗБИТКОВОСТІ ПРОЕКТУ
10. РИЗИКИ ПРОЕКТУ ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЇХ МІНІМІЗАЦІЇ
ДОДАТКА
У комплекті з бізнес - планом безкоштовно надається файл проекту з розрахунковими даними і ПО (програмне забезпечення) для роботи з ним. При необхідності внесення змін у розрахунки, коригування та виконання What - IF аналіз це можна зробити самостійно, швидко і необмежену кількість разів. Можливий варіант демонстрації рішення (демо шаблону).
У запропонованому шаблону бізнес–плану розрахований песимістичний (найгірший) для підприємства варіант його розвитку. Це пов'язано з обгрунтуванням ефективності проекту та гарантією повернення залучених коштів. Таким чином, при гарантованій успішності проекту в гіршому для підприємства варіанті розвитку подій, можна з упевненістю говорити про більш успішних показниках його функціонування в перспективі, що вже саме по собі враховує певну частку ризику в реалізації проекту. Економічний ефект отриманий при таких розрахунках, вказує на спроможність проекту та його часткової захищеності від таких ризиків.
В роботі описані плани і перспективи розвитку підприємства, способи їх досягнення. В інвестиційному розділі бізнес - плану описано придбане обладнання, надані його технічні характеристики, вартість і зовнішній вигляд. Також у розглянутому документі представлений організаційний план заходів щодо введення комплексу в промислову експлуатацію. Оскільки інвестиційна діяльність завжди здійснюється в умовах невизначеності, ступінь якої може значно варіюватися, в реалізації будь-якого проекту досить вагомий фактор ризику.
В момент прийняття рішення про інвестування в новий бізнес складно точно передбачити економічний ефект цієї операції. Тому нерідко рішення приймаються на інтуїтивній основі. Грамотне, математично обґрунтоване прийняття рішень інвестиційного характеру, як і будь-який інший вид управлінської діяльності, ґрунтується на використанні різних формалізованих і неформалізованих методів.
Поточний проект проаналізований з точки зору "стійкості" до ризиків. В основі аналізу лежить метод "Монте - Карло", основні засади якого викладені в розділі "Стійкість проекту до ризиків" цього документа. Для аналізу в цьому бізнес - плані використовувалася завідомо песимістична модель сценарію розвитку бізнесу. Аналіз проекту показав "завидну" стабільність проекту до ризиків, тим самим в черговий раз підтвердивши свою привабливість для інвестора, його надійність і гарантії повернення кредиту.
Для оцінок в поточному проекті використовувалися звіти про прибутки і збитки, кеш – фло. У бізнес – плані побудований баланс, розраховані фінансові показники проекту, що використовуються в міжнародній практиці. Також у бізнес – плані описані методи розрахунку цих показників та їх оцінка.
Результатом розрахунку фінансових показників є таблиця інтегральних показників проекту, що вказує на високу рентабельність проекту і швидку його окупність. У маркетинговому розділі бізнес – плану виконано аналіз ситуації на ринку, розглянуто основні виробники продукції на українському ринку, описані тенденції і перспективи розвитку ринку, представлена структура імпортно – експортних операцій, основні методи державного регулювання ринку, виконаний SWOT – аналіз. У додатку до бізнес – плану представлені стандарти ДСТУ на сировину і продукцію.
У результаті аналізу всіх проведених розрахунків у бізнес – плані розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проекту для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів згідно з обумовленими умовами.
ПП «Майстерня бізнес - планів» також надасть Вам послуги у створенні :
1) полегшеного варіанту бізнес - плану (без маркетингової та описових частин);
2) ТЕО (техніко - економічного обґрунтування);
3) бізнес - презентації;
4) маркетингової концепції;
5) підготовки бізнес - есе;
6) маркетингових досліджень (анкетування, польові, експертні, телефонні опитування).
У нас багато інших робіт і можливостей.
Звертайтеся, ми знайдемо компромісне рішення для будь-яких запитів.
Для партнерів компанії існує можливість участі в проектах пільгового кредитування канадськими інвесторами на суму, що перевищує $US 10 млн (не менше 11% власної участі).
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Для малого бізнесу | Малий бізнес, Середній бізнес, Великий бізнес |
Повернення инветcицій | Швидкий |
Вихід на ринок | Баланс попиту та пропозиції |
Голів на відгодівлі | 4000 голів відгодівлі |
Основні | |
Допомога у проведенні операцій з продажу бізнесу | True |
Допомога у проведенні операцій з купівлі бізнесу | True |
Допомога у виборі способу залучення зовнішнього фінансування | True |
Допомога в пошуку майбутнього інвестора | True |
Залучення капіталу портфельних інвесторів | True |
Розробка структури інвестування | Оцінка інвестиційної привабливості проектів, Незалежна оцінка бізнесу, Вибір стратегії фінансування, Розроблення інвестиційної документації, Розрахунок фінансових параметрів, Підготовка презентаційних матеріалів |
Моніторинг розвитку ситуації після завершення операції | True |
- Ціна: від 5 000 ₴