Кошик
301 відгук
Майстерня бізнес - планів
+380 (50) 443-33-56
+380 (98) 692-80-17

Бізнес-план (ТЕО). Молочна ферма. Корівник. Вирощування ВРХ (голштинська). Виробництво та переробка молока

  • Послуга

від 8 000 

+380 (50) 443-33-56
  • +380 (98) 692-80-17

Замовлення тільки за телефоном

Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Бізнес-план (ТЕО). Молочна ферма. Корівник. Вирощування ВРХ (голштинська). Виробництво та переробка молока
Бізнес-план (ТЕО). Молочна ферма. Корівник. Вирощування ВРХ (голштинська). Виробництво та переробка молока
від 8 000 
Послуга
+380 (50) 443-33-56
  • +380 (98) 692-80-17
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

"Бізнес – план (ТЕО). Створення молочної ферми або комплексу з виробництва молока. Промислове виробництво і первинна переробка молока. Високопродуктивні породи (голштинська). Продаж племінної худоби, виведеного з обороту, реалізація молодих бичків. Інтенсивна технологія. Реконструкція старих корівників. Власний цех забою" є універсальним шаблоном, доступним в 6 базових варіантах з легкою адаптацією під персональні умови.

Колись виконаний за індивідуальним замовленням, цей бізнес - план стандартизований під реалії українського аграрного ринку, з нього видалені персональні дані замовника, і зараз він доступний для широкого кола бізнесменів.

Виробництво молока в Україні, фактично зруйноване і знищене на початку 21 століття, завдяки зусиллям великого капіталу не тільки пережила своє друге народження, але і стрімко розвивається. Товарна номенклатура вітчизняних молокопереробників зараз наближається до європейських показників, на ринку з'являється все більше вітчизняних брендів, а виробники молока вже успішних, зарекомендували себе торгових марок нарощують обсяги виробницства. Лідери ринку почали активно впливати як на попит, стимулюючи підвищення вимог споживачів до якості продукції, так і на постачальників і роздрібні мережі, вимагаючи більш якосжавного сировини, кращих умов транспортування та зберігання товару. Протечедійової молочна продукція зайняла гідне місце і на зовнішніх ринках збуту (сычужві сири, сухе молоко, казеїн). Така позиція була б неможливою без якісної сировини - молока, виробництво якого є базисом для великої кількості галузей харчової промисловості.

На розгляд інвесторам по даному напрямку пропонуються 6 варіантів шаблонів бізнес-планів: 

ВАРІАНТ №1. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 600 ГОЛІВ.
         Продукти, створювані проектом :
Молоко, жирність до 3,8 %;
ВРХ в живій вазі.

         Параметри проекту :
• плановане поголів'я дійних корів – 600 голів ;
• використовувана технологія утримання – безприв'язне, боксове, на солом'яній підстилці;
• корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані, консервовані;
• плановий обсяг реалізації молока – 6 тис. т на рік;
• плановий обсяг реалізації м'яса в живій вазі при виході на проектні потужності – 200 т на рік.

ВАРІАНТ №2. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 1200 ГОЛІВ.
         Продукти, створювані проектом :
Молоко, жирність до 4,1 %;
ВРХ в живій вазі.

         Параметри проекту :
• плановане поголів'я дійних корів при виході на проектні потужності – 1200 голів (960 лактуючих і 240 сухостійних);
• використовувана технологія утримання – безприв'язне утримання на фермі відкритого типу;
• корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані;
• плановий річний обсяг реалізації молока – 8 900 кг у рік з 1 голови;
• плановий обсяг реалізації м'яса ВРХ у живій вазі при виході на проектні потужності – 133 т в рік.

ВАРІАНТ №3. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 1500 ГОЛІВ.
         Продукти, створювані проектом :
                 Молоко, жирність — 4,17 %, вміст протеїну — 3,26 %.
                 М'ясо телятина (1-3 міс.) і яловичина в живій вазі;
                 Племінну худобу після 4-5 лактації.
         Параметри проекту :
                 • плановане поголів'я дійних корів – 1500 голів;
                 • кількість молодняку на відгодівлі при виході на проектні потужності – 900 голів;
                 • сухостійних голів при виході на проектні потужності – 300 голів;
                 • використовувана технологія утримання – безприв'язне боксове утримання з використанням підстилки;
                 • корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані, консервовані;
                 • надої з 1 голови – 8 000 кг на рік;
                 • плановий обсяг реалізації м'яса в живій вазі при виході на проектні потужності – 155 т в рік.

ВАРІАНТ №4. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 1870 ГОЛІВ.  
         Продукти, створювані проектом :
                 Молоко вищого сорту;
                 Молоко 1 сорту;
                 Молоко 2 сорту;
                  Туші і напівтуші яловичі;
                  Субпродукти 1 категорії (печінка, нирки, серце, м'ясо-кістковий хвіст, язик, мозок, діафрагма);
                 • Зубпродукты 2 категорії (рубець, стравохід, легені, трахея, сичуг, путовый суглоб, голова, вуха, губи);
                 Племінну худобу після 4 років використання.
         Параметри проекту :
                 • плановане поголів'я дійних корів при виході на проектні потужності – 1870 голів;
                 • використовувана технологія утримання – безприв'язне боксове на матах;
                 • корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані, консервовані;
                 • плановий річний обсяг реалізації молока – 10 000 кг на рік з 1 голови;
                 • власний цех забою;
                 • забій бичків у 3-х місячному віці при досягненні ваги 90 кг і вибракуваних корів

ВАРІАНТ №5. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 3600 ГОЛІВ.
         Продукти, створювані проектом :
Молоко вищого сорту;
Молоко 1 сорту;
Молоко
2 сорту;
                 М'ясо телятина (1-3 міс.) і ровядина в живій вазі;
         Параметри проекту :
                 • плановане поголів'я дійних корів – 3 000 голів;
                 • кількість молодняку на відгодівлі при виході на проектні потужності – 1 800 голів;
                 • сухостійних голів при виході на проектні потужності – 600 голів;
                 • використовувана технологія утримання – безприв'язне боксове утримання з використанням підстилки;
                 • корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані, консервовані;
                 • надої з 1 голови – 8 000 кг на рік;
                 • плановий обсяг реалізації м'яса в живій вазі при виході на проектні потужності – 112 т в рік;

ВАРІАНТ №6. ПОГОЛІВ'Я ДІЙНОГО СТАДА - 9000 ГОЛІВ.
         Продукти, створювані проектом :
Молоко вищого сорту;
Молоко 1 сорту;
Молоко
2 сорту;
М'ясо телятина  (1-3 міс.) і яловичина в живій вазі;
         Параметри проекту :
                 • плановане поголів'я дійних корів при виході на проектні потужності – 9 000 голів;
                 • використовувана технологія утримання – безприв'язне утримання на фермі відкритого типу;
                 • корми – общесмешанные, однотипні, збалансовані;
                 • плановий річний обсяг реалізації молока – 10 500 кг у рік з 1 голови;
                 • плановий обсяг реалізації м'яса ВРХ у живій вазі при виході на проектні потужності - 1 026 т в рік;
                 • власне комбікормове виробництво;
                 власне рослинництво для забезпечення основними кормовими культурами (кукурудза, люцерна, пшениця, соя) на зрошуваних орних землях;
         Реалізація проекту буде здійснюватися в три етапи:
                 Перший етап. Передбачає будівництво тваринницького комплексу на 3 000 голів молочного стада, розвиток власного рослинництва для забезпечення основними кормовими культурами (кукурудза, люцерна, пшениця, соя) усього поголів'я і монтаж системи зрошення орних земель на площі 1 400 га;
                 Другий етап – будівництво другої черги тваринницького комплексу на 3 000 голів молочного стада з загальним поголів'ям 6 000 голів худоби і організація зрошення 4 300 га площі орних земель. Введення в експлуатацію другої черги тваринницького комплексу;
                 Третій етап – будівництво третьої черги тваринницького комплексу на 3 000 голів молочного стада з загальним поголів'ям 6 000 голів худоби.

Всі запропоновані варіанти проектів створені за стандартом UNIDO і відповідають сучасним вимогам ЄБРР для отримання кредитів в рамках підтримки середнього та великого бізнесу. У проектах надана екологічна оцінка виробництва.

У додатках до проектів представлені рецепти кормів для прогресивного відгодівлі тварин, опис технології утримання та специфікація необхідного для виробництва обладнання.

Проекти розраховані як на створення всієї інфраструктури ферми з "нуля", так і на реконструкцію наявних потужностей.

У результаті всіх проведених розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проектів для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів кредитору згідно з обумовленими умовами.
Стандарт робіт – UNIDO, адаптація під ЄБРР.
Обсяги робіт - до 135 сторінок Times New Roman 11.
Бізнес - плани містять до 50 зображень (графіки, схеми, діаграми, фотографії).
Дані в бізнес – планах відбиті в 30-45 таблицях.

У Додатках до бізнес - планам представлені стандарти виробленої продукції, рецептура комров і схеми годівлі.

Розділи бізнес - плану :
МЕМОРАНДУМ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ
I. РЕЗЮМЕ
2. ОПИС ПІДПРИЄМСТВА І ГАЛУЗІ
3. ОПИС ПРОДУКЦІЇ (ПОСЛУГ)
4. АНАЛІЗ РИНКУ ТА СТРАТЕГІЯ МАРКЕТИНГУ
5. ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН
6. ПЛАН ЗБУТУ
7. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН
8. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН
9. АНАЛІЗ ЧУТЛИВОСТІ І БЕЗЗБИТКОВОСТІ ПРОЕКТУ
10. РИЗИКИ ПРОЕКТУ ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЇХ МІНІМІЗАЦІЇ
ДОДАТКА

У комплекті з бізнес - планом безкоштовно надається файл проекту з розрахунковими даними і ПО (програмне забезпечення) для роботи з ним. При необхідності внесення змін у розрахунки, коригування та виконання What - IF аналіз це можна зробити самостійно, швидко і необмежену кількість разів. Можливий варіант демонстрації рішення (демо шаблону).

У запропонованому шаблону бізнес–плану розрахований песимістичний (найгірший) для підприємства варіант його розвитку. Це пов'язано з обгрунтуванням ефективності проекту та гарантією повернення залучених коштів. Таким чином, при гарантованій успішності проекту в гіршому для підприємства варіанті розвитку подій, можна з упевненістю говорити про більш успішних показниках його функціонування в перспективі, що вже саме по собі враховує певну частку ризику в реалізації проекту. Економічний ефект отриманий при таких розрахунках, вказує на спроможність проекту та його часткової захищеності від таких ризиків.

В роботі описані плани і перспективи розвитку підприємства, способи їх досягнення. В інвестиційному розділі бізнес - плану описано придбане обладнання, надані його технічні характеристики, вартість і зовнішній вигляд. Також у розглянутому документі представлений організаційний план заходів щодо введення комплексу в промислову експлуатацію. Оскільки інвестиційна діяльність завжди здійснюється в умовах невизначеності, ступінь якої може значно варіюватися, в реалізації будь-якого проекту досить вагомий фактор ризику.

В момент прийняття рішення про інвестування в новий бізнес складно точно передбачити економічний ефект цієї операції. Тому нерідко рішення приймаються на інтуїтивній основі. Грамотне, математично обґрунтоване прийняття рішень інвестиційного характеру, як і будь-який інший вид управлінської діяльності, ґрунтується на використанні різних формалізованих і неформалізованих методів.

Поточний проект проаналізований з точки зору "стійкості" до ризиків. В основі аналізу лежить метод "Монте - Карло", основні засади якого викладені в розділі "Стійкість проекту до ризиків" цього документа. Для аналізу в цьому бізнес - плані використовувалася завідомо песимістична модель сценарію розвитку бізнесу. Аналіз проекту показав "завидну" стабільність проекту до ризиків, тим самим в черговий раз підтвердивши свою привабливість для інвестора, його надійність і гарантії повернення кредиту.

Для оцінок в поточному проекті використовувалися звіти про прибутки і збитки, кеш – фло. У бізнес – плані побудований баланс, розраховані фінансові показники проекту, що використовуються в міжнародній практиці. Також у бізнес – плані описані методи розрахунку цих показників та їх оцінка.

Результатом расчёта финансовых показателей является таблица интегральных показателей проекта, указывающая на высокую рентабельность проекта и быструю его окупаемость. В маркетинговом разделе бизнес – плана выполнен анализ ситуации на рынке, рассмотрены основные производители продукции на украинском рынке, описаны тенденции и перспективы развития рынка, представлена структура импортно – экспортных операций, основные методы государственного регулирования рынка, выполнен SWOT – анализ. В приложении к бизнес – плану представлены стандарты ДСТУ на сырье и продукцию.

У результаті аналізу всіх проведених розрахунків у бізнес – плані розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проекту для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів згідно з обумовленими умовами.

ПП «Майстерня бізнес - планів» також надасть Вам послуги у створенні :
1) полегшеного варіанту бізнес - плану (без маркетингової та описових частин);
2) ТЕО (техніко - економічного обґрунтування);
3) бізнес - презентації;
4) маркетингової концепції;
5) підготовки бізнес - есе;
6) маркетингових досліджень (анкетування, польові, експертні, телефонні опитування).


У нас багато інших робіт і можливостей.
Звертайтеся, ми знайдемо компромісне рішення для будь-яких запитів.

Для партнерів компанії існує можливість участі в проектах пільгового кредитування канадськими інвесторами на суму, що  перевищує $US 10 млн (не менше 11% власної участі).

                 
Користувацькі характеристики
Для малого бізнесуВеликий бізнес
Вихід на ринокПопит вище пропозиції
Поголів'я ВРХ1500 голів дійних
Основні
Допомога у проведенні операцій з продажу бізнесуTrue
Допомога у проведенні операцій з купівлі бізнесуTrue
Допомога у виборі способу залучення зовнішнього фінансуванняTrue
Допомога в пошуку майбутнього інвестораTrue
Залучення капіталу портфельних інвесторівTrue
Розробка структури інвестуванняОцінка інвестиційної привабливості проектів, Незалежна оцінка бізнесу, Вибір стратегії фінансування, Розроблення інвестиційної документації, Розрахунок фінансових параметрів, Підготовка презентаційних матеріалів
Моніторинг розвитку ситуації після завершення операціїTrue
  • Ціна: від 8 000 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner