Кошик
302 відгуків
Майстерня бізнес - планів
+380 (50) 443-33-56
+380 (98) 692-80-17

Бізнес – план (ТЕО). Комплекс вирощування свиней. Канадська (холодна) технологія. Рослинництво. Забій

  • Послуга

від 8 000 

+380 (50) 443-33-56
  • +380 (98) 692-80-17

Замовлення тільки за телефоном

Законом не передбачено повернення та обмін даного товару належної якості
Бізнес – план (ТЕО). Комплекс вирощування свиней. Канадська (холодна) технологія. Рослинництво. Забій
Бізнес – план (ТЕО). Комплекс вирощування свиней. Канадська (холодна) технологія. Рослинництво. Забій
від 8 000 
Послуга
+380 (50) 443-33-56
  • +380 (98) 692-80-17
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

"Бізнес – план (ТЕО). Створення комплексу (свиноферми) по вирощуванню свиней. Канадська (холодна, неопалювана) технологія утримання свиней. Промислове виробництво і первинна переробка. Дорощування молодняку. Інтенсивна технологія. Власний цех бою. Комбікормове виробництво продукції рослинництва власного" є універсальним шаблоном, доступним в 4 базових варіантах з легкою адаптацією під персональні умови.

Колись виконаний за індивідуальним замовленням, цей бізнес - план стандартизований під реалії українського аграрного ринку, з нього видалені персональні дані замовника, і зараз він доступний для широкого кола бізнесменів.

Вирощування свиней - ефективний і перспективний з економічної точки зору бізнес. У пропонованих шаблонів бізнес-планів розглянуто процеси організації роботи свиноферми за вже широко відомої в Україні "канадської" технології. Хоча, на думку фахівців, говорити про якийсь статичної технології в прив'язці тільки до конкретної країни - данська, бразильська, німецька, італійська, фінська, канадська та ін., не зовсім коректно. Приміром, «канадська технологія» спочатку була застосована в Японії, а потім знайшла широке застосування в Канаді. Що стосується «датської технології», яку останнім часом популяризують в Україні, то, кажучи мовою професіоналів, такої технології не існує. Є система ведення свинарства за триступеневим принципом піраміди племзавод/нуклеусная ферма – племрепродуктор – товарний репродуктор – відгодівля молодняку з використанням світових досягнень і чіткого виконання виконавчої дисципліни на всіх етапах виробничого процесу.

Але тим не менше, суть технології, відомої як "канадська" полягає в утриманні свиней великими однорідними групами на глибокій незмінюваній підстилці, годуванні їх досхочу сухими збалансованими комбікормами при вільному доступі до води. Такий спосіб утримання тварин дозволяє значно знизити витрати не тільки на споруду, але і на обслуговування приміщень. Під час відгодівлі тварини самостійно годуються, п'ють і вибирають собі місце для відпочинку - персональна допомога їм практично не потрібно. Все це дозволяє підвищити навантаження на одного оператора до 1 000 голів.

Переваги «канадської» технології вирощування свиней незаперечні:
             • екологічна безпека виробництва;
             • дешевизна каркасно - тентових споруд;
             • швидкий термін монтажу свинокомплексу (від 3-х до 5-ти днів);
             • мінімальні трудові витрати на обслуговування (1 людина на 600-1000 голів);
             • практично повна відсутність витрат на механічну чистку приміщень;
             • мінімальні витрати на освітлення та відсутність витрат на обігрів;
             • низький термін окупності проекту. Головна привабливість холодного утримання тварин полягає в можливості економії на будівництві свинарників і витрат на їх опалення;
             • високий рівень середньодобових приростів (650-850 р), достигающийся за рахунок збалансованих кормів, високого апетиту у тварин і низького відсотку падежу. Зниження рівня смертності, що досягається за рахунок високого імунітету тварин до хвороб, виробленого при холодному змісті;
             • забезпечення гуманних умов утримання свиней - зменшення технологічних стресів, пов'язаних з доглядом за тваринами;
             • чистота в комплексах і відсутність специфічного запаху аміаку, властивого класичним свинарниках.

На розгляд інвесторам по даному напрямку пропонуються 4 варіанти шаблонів бізнес-планів: 

ВАРІАНТ №1. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 3 000 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
                 туші і напівтуші свинячі;
                  субпродукти свинячі I категорії (печінка, нирки, серце, язик, мозок, діафрагма);
                 субпродукти свинячі II категорії (шлунок, стравохід, легені, трахея, сичуг, селезінка, ноги, голова, вуха, губи, м'ясо-кістковий хвіст);
                 пшениця;
                 горох.
Параметри проекту :
• вирощування зернових культур (озима пшениця, ячмінь, горох)
• переробка вирощених зернових на обладнанні власного комбікормового цеху;
• виробництво гранульованих комбікормів для рахзных груп поголів'я;
• дорощування (годування) придбаних у віці 2-х міс. поросят;
• цех забою свиней. Забій з подальшим обробленням і передпродажною підготовкою :
o плановий вік свині, готової до забій - 6 міс.
o плановий вага свині, готової до забій - 110 кг;
o плановий вихід м'яса - 58 %;
o плановий вихід сала - 10 %;

ВАРІАНТ №2. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 3 000 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
                 туші і напівтуші свинячі;
                  субпродукти свинячі I категорії (печінка, нирки, серце, язик, мозок, діафрагма);
                 субпродукти свинячі II категорії (шлунок, стравохід, легені, трахея, сичуг, селезінка, ноги, голова, вуха, губи, м'ясо-кістковий хвіст);
                 пшениця;
                 горох.
Параметри проекту :
• дорощування (годування) придбаних у віці 2-х міс. поросят;
• корми - покупні;
• цех забою свиней. Забій з подальшим обробленням і передпродажною підготовкою :
o плановий вік свині, готової до забій - 6 міс.
o плановий вага свині, готової до забій - 110 кг;
o плановий вихід м'яса - 58 %;
o плановий вихід сала - 10 %;

ВАРІАНТ №3. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 10 000 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
                 туші і напівтуші свинячі;
                  субпродукти свинячі I категорії (печінка, нирки, серце, язик, мозок, діафрагма);
                 субпродукти свинячі II категорії (шлунок, стравохід, легені, трахея, сичуг, селезінка, ноги, голова, вуха, губи, м'ясо-кістковий хвіст);
                 пшениця;
                 горох.
Параметри проекту :
• вирощування зернових культур (озима пшениця, ячмінь, горох)
• переробка вирощених зернових на обладнанні власного комбікормового цеху;
• виробництво гранульованих комбікормів для рахзных груп поголів'я;
• дорощування (годування) придбаних у віці 2-х міс. поросят;
• цех забою свиней. Забій з подальшим обробленням і передпродажною підготовкою :
o плановий вік свині, готової до забій - 6 міс.
o плановий вага свині, готової до забій - 110 кг;
o плановий вихід м'яса - 58 %;
o плановий вихід сала - 10 %;

ВАРІАНТ №4. ПОГОЛІВ'Я СВИНЕЙ НА ВІДГОДІВЛІ - 3 000 ГОЛІВ.
Продукція проекту :
                 туші і напівтуші свинячі;
                  субпродукти свинячі I категорії (печінка, нирки, серце, язик, мозок, діафрагма);
                 субпродукти свинячі II категорії (шлунок, стравохід, легені, трахея, сичуг, селезінка, ноги, голова, вуха, губи, м'ясо-кістковий хвіст);
                 пшениця;
                 горох.
Параметри проекту :
• дорощування (годування) придбаних у віці 2-х міс. поросят;
• корми - покупні;
• цех забою свиней. Забій з подальшим обробленням і передпродажною підготовкою :
o плановий вік свині, готової до забій - 6 міс.
o плановий вага свині, готової до забій - 110 кг;
o плановий вихід м'яса - 58 %;
o плановий вихід сала - 10 %;

Всі запропоновані варіанти проектів створені за стандартом UNIDO і відповідають сучасним   вимогам ЄБРР для отримання кредитів в рамках підтримки середнього та великого бізнесу. У проектах надана екологічна оцінка виробництва.

У додатках до проектів представлені рецепти кормів для прогресивного відгодівлі тварин, опис технології утримання та специфікація необхідного для виробництва обладнання.

Проекти розраховані як на створення всієї інфраструктури ферми з "нуля", так і на реконструкцію наявних потужностей.

У результаті всіх проведених розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проектів для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів кредитору згідно з обумовленими умовами.
Стандарт робіт – UNIDO, адаптація під ЄБРР.
Обсяги робіт - до 135 сторінок Times New Roman 11.
Бізнес - плани містять до 50 зображень (графіки, схеми, діаграми, фотографії).
Дані в бізнес – планах відбиті в 30-45 таблицях.

У Додатках до бізнес - планам представлені стандарти виробленої продукції, рецептура кормів і схеми годівлі.

Розділи бізнес - плану :
МЕМОРАНДУМ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ
I. РЕЗЮМЕ
2. ОПИС ПІДПРИЄМСТВА І ГАЛУЗІ
3. ОПИС ПРОДУКЦІЇ (ПОСЛУГ)
4. АНАЛІЗ РИНКУ ТА СТРАТЕГІЯ МАРКЕТИНГУ
5. ВИРОБНИЧИЙ ПЛАН
6. ПЛАН ЗБУТУ
7. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ ПЛАН
8. ФІНАНСОВИЙ ПЛАН
9. АНАЛІЗ ЧУТЛИВОСТІ І БЕЗЗБИТКОВОСТІ ПРОЕКТУ
10. РИЗИКИ ПРОЕКТУ ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЇХ МІНІМІЗАЦІЇ
ДОДАТКА

У комплекті з бізнес - планом безкоштовно надається файл проекту з розрахунковими даними і ПО (програмне забезпечення) для роботи з ним. При необхідності внесення змін у розрахунки, коригування та виконання What - IF аналіз це можна зробити самостійно, швидко і необмежену кількість разів. Можливий варіант демонстрації рішення (демо шаблону).

У запропонованому шаблону бізнес–плану розрахований песимістичний (найгірший) для підприємства варіант його розвитку. Це пов'язано з обгрунтуванням ефективності проекту та гарантією повернення залучених коштів. Таким чином, при гарантованій успішності проекту в гіршому для підприємства варіанті розвитку подій, можна з упевненістю говорити про більш успішних показниках його функціонування в перспективі, що вже саме по собі враховує певну частку ризику в реалізації проекту. Економічний ефект отриманий при таких розрахунках, вказує на спроможність проекту та його часткової захищеності від таких ризиків.

В роботі описані плани і перспективи розвитку підприємства, способи їх досягнення. В інвестиційному розділі бізнес - плану описано придбане обладнання, надані його технічні характеристики, вартість і зовнішній вигляд. Також у розглянутому документі представлений організаційний план заходів щодо введення комплексу в промислову експлуатацію. Оскільки інвестиційна діяльність завжди здійснюється в умовах невизначеності, ступінь якої може значно варіюватися, в реалізації будь-якого проекту досить вагомий фактор ризику.

В момент прийняття рішення про інвестування в новий бізнес складно точно передбачити економічний ефект цієї операції. Тому нерідко рішення приймаються на інтуїтивній основі. Грамотне, математично обґрунтоване прийняття рішень інвестиційного характеру, як і будь-який інший вид управлінської діяльності, ґрунтується на використанні різних формалізованих і неформалізованих методів.

Поточний проект проаналізований з точки зору "стійкості" до ризиків. В основі аналізу лежить метод "Монте - Карло", основні засади якого викладені в розділі "Стійкість проекту до ризиків" цього документа. Для аналізу в цьому бізнес - плані використовувалася завідомо песимістична модель сценарію розвитку бізнесу. Аналіз проекту показав "завидну" стабільність проекту до ризиків, тим самим в черговий раз підтвердивши свою привабливість для інвестора, його надійність і гарантії повернення кредиту.

Для оцінок в поточному проекті використовувалися звіти про прибутки і збитки, кеш – фло. У бізнес – плані побудований баланс, розраховані фінансові показники проекту, що використовуються в міжнародній практиці. Також у бізнес – плані описані методи розрахунку цих показників та їх оцінка.

Результатом розрахунку фінансових показників є таблиця інтегральних показників проекту, що вказує на високу рентабельність проекту і швидку його окупність. У маркетинговому розділі бізнес – плану виконано аналіз ситуації на ринку, розглянуто основні виробники продукції на українському ринку, описані тенденції і перспективи розвитку ринку, представлена структура імпортно – експортних операцій, основні методи державного регулювання ринку, виконаний SWOT – аналіз. У додатку до бізнес – плану представлені стандарти ДСТУ на сировину і продукцію.

У результаті аналізу всіх проведених розрахунків у бізнес – плані розрахунків можна з упевненістю говорити про привабливість проекту для інвесторів і гарантії повернення позикових коштів згідно з обумовленими умовами.

ПП «Майстерня бізнес - планів» також надасть Вам послуги у створенні :
1) полегшеного варіанту бізнес - плану (без маркетингової та описових частин);
2) ТЕО (техніко - економічного обґрунтування);
3) бізнес - презентації;
4) маркетингової концепції;
5) підготовки бізнес - есе;
6) маркетингових досліджень (анкетування, польові, експертні, телефонні опитування)


У нас багато інших робіт і можливостей.
Звертайтеся, ми знайдемо компромісне рішення для будь-яких запитів.

Для партнерів компанії існує можливість участі в проектах пільгового кредитування американським інвестфондом на суму, що перевищує  $US 10 млн (не менше 11% власної участі).

Користувацькі характеристики
Для малого бізнесуМалий бізнес, Середній бізнес, Великий бізнес
Повернення инветcиційШвидкий
Вихід на ринокБаланс попиту та пропозиції
Голів на утриманні3 000
ГодуванняВиробництво комбікормів. Вирощування зернових
Основні
Допомога у проведенні операцій з продажу бізнесуTrue
Допомога у проведенні операцій з купівлі бізнесуTrue
Допомога у виборі способу залучення зовнішнього фінансуванняTrue
Допомога в пошуку майбутнього інвестораTrue
Залучення капіталу портфельних інвесторівTrue
Розробка структури інвестуванняОцінка інвестиційної привабливості проектів, Незалежна оцінка бізнесу, Вибір стратегії фінансування, Розроблення інвестиційної документації, Розрахунок фінансових параметрів, Підготовка презентаційних матеріалів
Моніторинг розвитку ситуації після завершення операціїTrue
  • Ціна: від 8 000 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner